lørdag 10. november 2012

Marius-genser med rundfelling

Et evighetsprosjekt er ferdig!!!
I begynnelsen av desember i fjor hadde jeg besøk av ei god venninne, og litt utpå kvelden fikk jeg spørsmål om jeg hadde lyst til å strikke en ullgenser til henne. Ble overrasket over spørsmålet, og syns jo det var veldig morro å bli spurt. Etter å ha tittet i flere mønsterhefter, falt valget hennes på en Marius-genser med rund sal.
Utpå nyåret ble garn kjøpt inn, Sandnes Alpakka.

Det gikk ikke så lenge før jeg begynte på for- og bakstykket, men siden mars, april og mai ble travle studentmåneder, ble bare strikketøyet liggende. Etter at jeg ble ferdig med eksamener, tok jeg frem igjen strikketøyet, men alpakkaen og glattstrikk viste seg å være en dårlig kombinasjon. Syns det ble ujevnt når jeg strikket og likte slett ikke resultatet. Som følge av at jeg ikke syns det jeg strikket ble noe fint, ble Marius-genseren et hat-prosjekt. Det resulterte i at det ikke ble noe strikking i det hele tatt, for strikket jeg på noe annet, hadde jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke strikket på genseren.

For en måned siden tok jeg frem igjen strikketøyet og bestemte meg for å få genseren ferdig. På tirsdagskvelden ble genseren ferdig:) Onsdagskvelden ble brukt til å feste tråder, sy på merket mitt og damping, som gjorde til at det ble et bra resultat. På torsdag fikk venninnen min overlevert genseren. Endelig helt ferdig!! 
 Rundfelling var noe jeg likte.
 Genseren på meg onsdag kveld for å få tatt et bilde 
Genseren på venninnen min. Beklager det dårlige bilde, men bilde ble tatt i full fart, mens hun var innom meg en rask tur på kontoret.

Garn: Sandnes Alpakka
Garn mengde: 511 gram, ble bare igjen 12 g. av hvit og svart, mens den røde ble det igjen 27 g.
Størrelse: M
Pinnestr.: 3 1/2
Mønster: SandnesGarn klassikere, tema 15 voksne, modellnr.11GOD HELG!!!

3 kommentarer:

 1. Se der ja, den ble jo slett ikke dum! Gratulerer med ferdig og vakkert prosjekt!

  SvarSlett
 2. wow, så fin. For et prosjekt ja, det tar mye tid og tolmodighet for å lage noe slikt. Tror nok venninnen din vart glad ja. Har fått den marius strikkeboka i gave, så mye fint man kan lage med det marius mønsteret. Ha en fortsatt fin kveld

  SvarSlett
 3. Flinke, flinke Nina =)
  Gøy at du endelig blogger litt igjen.
  Genseren ble kjempefin!

  SvarSlett