søndag 31. oktober 2010

Omslagsjakke

Jeg har strikket en omslagsjakke, egentlig hadde jeg ment å gi den bort til ei venninne som venter baby i mars, fordi jeg var så sikker på at hun skulle få jente. Men så feil kunne jeg ta, bare noen dager etter at jeg hadde startet på jakken, fikk hun vite på ultralyd at det kommer en gutt. Nå har jeg en ny plan på hva jeg skal lage til henne:)

Jakken er strikket i Dale baby ull, størrelsen på jakken er ca. 3 måneder, og jeg brukte litt over 150 gram og pinnenummer 2,5. I oppskriften stod det oppgitt 150 gram, men heldigvis hadde jeg en liten rest liggende, uten at det var noen fargeforskjell. Oppskriften er fra Dalegarn strikkedesign til baby nr. 197. Som kant på høyre og venstre forstykke, skulle man legge opp 6 masker og strikke 1 r, 1 vr. pinnen ut, til passe lengde, det syns jeg ikke ble noe fint. Siden kantene ikke ble noe gjevne og fine. I stede har jeg lagt opp 6 masker, strikket første pinnen rett og andre pinnen strikket jeg første masken rett, 4 masker vr. og 1 maske rett. Jeg gjentok disse to pinnene til passe lengde. Kanten bretter seg fint, og ligner mer på flettene jeg har lagd.

Jeg valgte å brukte silkebånd og ikke knapper som man også kunne bruke. Litt mer søtt med silkebånd syns jeg da;)

Tidligere har jeg strikket en hvit bukse, som kan passe sammen med jakken.

3 kommentarer:

  1. Jakka ble kjempefin=) og så kjekt med hvit bukse som passer til alt!

    SvarSlett
  2. Hei du:)Omslagsjakka vart kjempefin!!Søt farge og fint mønster, og veldig stilig med silkeband!!Ha ei fin veke,klem tante:):)

    SvarSlett
  3. Så utrolig fin jakka ble! Hilsen Martine

    SvarSlett