mandag 7. februar 2011

Sukk og snufs

På fredag kveld ble jeg endelig ferdig med broderiet jeg har holdt på med siden starten av januar. Gleden var stor, men den skulle vise seg å bli kortvarig. For da jeg dampet broderiet farget noe av rosafargen og den svarte over på broderiveven, noe som ikke ble noe fint:(
Enda jeg dampet på baksiden av broderiet og ellers slik jeg har gjort det med alle de tidligere broderiene jeg har lagd. På lørdag prøvde jeg å få bort fargen med utblandet klorvann, først så det ikke ut til å virke, men etterhvert gikk det bort. Jeg trodde at problemet kanskje var løst, så bilde ble satt inn i ramme og hengt opp på veggen. Men da jeg stod opp i går morgen, så vi tydelig at i løpet av natten hadde klorvannet gitt broderiveven en svak gulfarge... Bilde er ødelagt:(

I dag ringte jeg til Atelje Margaretha der jeg hadde kjøpt broderiet, der ble jeg møtt av en lite hyggelig kundebehandler som mente det var min egen feil, for det skulle stå i instruksjonen at trådene skulle vaskes før bruk. Dette er en informasjon som ikke har fulgt med min broderipakke, jeg har hele tiden syns at det måtte mangle noe informasjon om tråfarger osv, for jeg har måtte finne ut at dette bare ved hjelp av symbolene og ferdigbilde som fulgte med, så svaret er nok at den informasjonen jeg skulle ha hatt ikke har vært med. Men menneskelige feil kan nok ikke de innrømme at kan skje.

Jeg fikk ikke den minste sympati en gang, tror ikke dama selv har brodert, slik at hun ikke har noen peiling på hvor mye arbeid man legger ned.
Her henger bilde på veggen, den gulfargede veven syns ikke på bilde, men i dagslys er det veldig tydelig. Kan ikke ha det hengende der, så jeg får bare bite i det sure eple og brodere et nytt.

1 kommentar:

  1. Veldig flott broderi, i alle fall på bildet. Dumt når sånt skjer. Jeg ante ikke at trådene skulle vaskes før brodering, har jeg faktisk aldri tenkt på. Ups ... og jeg som har i alle fall to bilder under "evig produksjon". Ellers en koselig blogg du har :)

    SvarSlett