mandag 10. oktober 2011

VM-genseren 2011

Da har endelig kjæresten fått genseren han hadde lyst på!!

På mandag fikk jeg god hjelp av mormor med monteringsarbeidet. Jeg hadde aldri prøvd meg på slik montering, lærte mye. Det gikk mange timer, man skjønner ikke hvor mye arbeid det faktisk er, før man prøver det selv. Sydde først med symaskin for at det ikke skulle rakne, ved klipping til armer. Slik bilde under viser.
En litt skummel jobb, men så morro det var å se at symaskinsømmen fungerte.

Deretter lærte mormor meg en kjempefin måte å maske sammen skuldrene. En teknikk som gjør at det ser ut som hele stykke er strikket i et. Armene ble senere sydd i og jeg tok opp masker til halsen. Halsen ble ferdig på tirsdagskvelden. Lang og god hals. Deretter var det litt mer trådfesting og nederst på genseren er det også en strikk, som han selv kan regulere med en stopper.

I går fikk jeg endelig tatt bilder av han med genseren på. I et skikkelig grufsette vær. Genseren passer så bra :-)
Tok bilde av han ute, mens det snødde på stølen i går morgen. Jeg har fått tilbakemelding om at genseren varmer veldig bra:) Genser og jaktbukse;)
På høyre erme har jeg sydd på merket mitt.
Og slik er genseren bak

Genseren er strikket i Falk fra Dalegarn på pinne nr. 3 og 3,5. Det gikk med ca. 1 kg garn til størrelse XL, som nok er mer en størrelse L, slik flere andre strikkedamer har erfart før meg.
Dette er mitt største strikkeprosjekt noen gang, og da er det morro at genseren passer, at resultatet ble så bra og at mottaker er veldig fornøyd.

2 kommentarer:

  1. Genseren vart skikkeleg fin Nina.Bra jobba med både strikk og montering.Mormor har montert nokre gensarar før ho....:)Hels gubben og sei at han vart så stilig,klem tante:)

    SvarSlett
  2. Du er så flink Nina! Genseren ble jo helt perfekt:) Håper alt står bra til? Klem

    SvarSlett