lørdag 28. januar 2012

Lydia sin prinsessekjole

Da kan jeg endelig vise dere prosjektet jeg holdt på med i julen. Siden mottakeren da ikke var født og moren er leser av bloggen min, kunne jeg ikke vise dere det før gaven var overlevert. På torsdag fikk jeg hilse på lille snuppa, som bare var en uke gammel. Så søt liten snuppe:)

Jeg hadde en utfordring med å finne ut hva jeg skulle strikke, siden moren Erica er en storstrikker. Det gikk en tid på å bestemme fargevalg og ikke minst så grublet jeg på hva jeg kunne finne på, som Erica selv kanskje ikke ville finne på å lage. Målet var å kunne overraske henne litt...
Tilslutt falt valget på en rosa kjolen, som jeg hadde lagd en gang tidligere, men da i størrelse 1/2 år.

Kjolen er strikket i Lanett på pinne 2,5 og er i størrelse 1 år. Mønsteret er hentet fra Dalegarn sitt hefte nr. 164 og det er modell nr. 1.
Selve monteringsarbeidet består i å tre i silkebånd, både i selve kjolen og i selene. Sy vaffelsømm i vrangborden øverst på kjolen og etter det sy på rosa små perler i hvert sting. En jobb som tar LANG tid, men som gjør kjolen superfin.
I tillegg kjøpe jeg en passende body med lange armer og en strømpebukse.
Kjolen med tilhørende body og strømpebukse
Slik ser den ut bak
Erica satte stor pris på gaven og ble veldig overrasket over strikkevalget mitt. Morro å kunne overraske og med det ble målet mitt nådd!
God helg til dere alle:)

8 kommentarer:

 1. WOW, for ett håndarbeid. Må bare beundre valget ditt, og skjønner moren ble fornøyd. Må bare si wow igjen!

  SvarSlett
 2. For en nydelig kjole!!! Må sitte mange timer med jobb i, så du ha vært kjempe flink! Mottakeren må ha blitt kjempe glad tror jeg. Så flink du er som ikke gir opp slikt prosjekt om det er så mye jobb på! Supert!!

  SvarSlett
 3. Helt riktig, den er fantastisk flott!

  SvarSlett
 4. Dåne.......nydelig kjole og silkebånd og perler gjorde susen.
  Skjønner godt Erica ble fornøyd ja:)

  SvarSlett
 5. Ja denne kjolen er eg så heldig at eg har sett. Og den er heilt nydeleg:)Alle perlene gjer susen, og ikkje minst mønsteret og banda sjølvsagt.Fantastisk!!!Klem

  SvarSlett
 6. Så flott kjole du har strikke til lydia!

  SvarSlett
 7. Utrolig lekker kjole!!! Så pent strikka og ordna med detaljene!

  SvarSlett